dimarts, 2 de novembre del 2010

La fortuna ens acompanya

El passat dia 16 d'octubre ens va tocar explorar la zona del dolmen del Mas Bouserenys. Arribar-hi és molt fàcil, ja que per desgràcia, la urbanització de Roca de Malvet s'enfila muntanya amunt, molt a prop d'on hi ha aquest megàlit. Tal és la proximitat, que una part del túmul ha quedat arrasat pel pati de dues finques adjacents. No hi ha mal que per bé no vingui. El fet és que accedir-hi és molt fàcil, alhora que el fet que el dolmen estigui a la part de darrera de la urbanització, no gaire exposat a les possibles bretolades, ja que no està senyalitzat, permet que el seu estat de conservació sigui encara prou bo.

Mentre rodejàvem el megàlit tot prenent-li fotos, un dels nombrosos caos granítics que sobresurten arreu ens va cridar l'atenció. Sabíem del cert que a la vora del dolmen hi ha el que es coneix com a Cova Beta: un bloc immens on, en forma de patata gegantina, que per la seva part de ponent hi té practicada una obertura de dimensions considerables. En Rafel m'explicava que hi havia estat aquest hivern mateix en aquesta zona, guiant unes seves amistats per una ruta megalítica assequible i que sabent de l'existència d'aquesta cova, va intentat trobar-la mentre les seves amistats feien fotografies al dolmen del Mas Bouserenys. Però el resultat va ser infructuós degut a la muralla de bruc que s'alçava en direcció a la cova i que no va poder penetrar.

No sé si a conseqüència de la nevada del març o potser d'una esbrossada planificada per garantir un perímetre de seguretat entorn a la urbanització de cares a minimitzar el risc d'incendi o, tal vegada, la suma d'aquests i d'altres motius que ara mateix se m'escapen, vam tenir la sort de trobar-nos un bosc apte per passejar-s'hi sense altra dificultat que la de la pròpia orografia. I curiosos com som, no ens vam poder estar d'explorar aquell caos granític en busca d'alguna reminiscència de la cultura megalítica que hagués passat desapercebuda fins llavors.

Sembla però que la sort, que tan generosa s'havia mostrat des de la represa del treball de camp i fins aquell mateix dia -el fet de trobar-nos el bosc pornogràficament desbrossat- havia fet un parèntesi i, a part de formes capritxoses que poden ser interpretades de mil i una manera diferents, no ens va semblar identificar cap possible element prehistòric amb rotunditat.



Bé, només acabo dient que aviat hi tornarem, que de feina n'hi ha per donar i regalar i encara que fruïm com nens fent el que fem, de vegades dediquem els caps de setmana a altres menesters. Com tothom.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada