diumenge, 22 de novembre del 2009

Aquest any... tampoc.

Recordant un dels lemes del Barça post "Dream Team" i ja em perdonareu la referència, aquest any tampoc ens han concedit el Premi Joan Xirgo. Ara bé, a diferència de la passada edició, aquest any ens sentim optimistes, ja que les converses entre bastidors ens deixen un bon regust de boca en comprovar que el nostre projecte interessa i agrada. Però no tot són flors i violes perquè el Consorci pateix d'un biaix funcional marcadament naturalista. Això és bo en part, perquè Les Gavarres són un indret fràgil que pateix una forta pressió antròpica en els seus límits amb la plana, però no hem d'oblidar que Les Gavarres són molt més que la flora i la fauna que l'habiten. Les Gavarres són unes muntanyetes amb un patrimoni humà, cultural, etnogràfic, arqueològic, etc. enormement ric i igualment amenaçat, malauradament. Per bé que aquesta situació sembla que es pot començar a redreçar aviat, havent-se iniciat els tràmits per a declarar Les Gavarres com a Zona d'Interès Etnològic.

Amb tot això, nosaltres començarem properament la nostra recerca, a l'espera que les relacions amb el Consorci de les Gavarres fructifiquin, però sense necessitat de dependre d'elles per tirar endavant.

Per tant i des d'aquí, us agraïm el suport mostrat aquests últims dies i us encoratgem a continuar pendents de les nostres activitats, que ben aviat començaran a ser veritablement divertides i productives.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada